Mainos

Toimittaja: Luotiliivejä ja kypärää ilman ei kannata liikkua

Tuhannet ihmiset mellakoivat edelleen hallitusta vastaan Bangkokissa. Hyvä asia on se, että hallitus ja punapaidat näyttävät päässeen pitkästä aikaa neuvotteluyhteyteen. Punapaitojen maltillisempi enemmistö hyväksyisi uudet vaalit marraskuun 14. päivälle, mutta sotilaallisempi "mustapaitojen" siipi ei hyväksy ehdotusta. Militantit haluavat selvitystä siitä, miten mielenosoittajia on kuollut. He haluavat esimerkiksi tietää, miten punapaitojen kenraali ammuttiin ja kuka oli asialla.

- Punapaitojen leirissä on todella tapahtunut kahtiajako. On tämä periksiantamaton sotilaallinen siipi, sekä maltillisempi pääporukka, johon kuuluu myös vanhuksia ja lapsia, kertoo MTV3 uutisten toimittaja Petri Saraste Bangkokista.

Hallitus on sanonut, että mikäli mielenosoittajat eivät poistu paikalta, heitä odottaa jopa kahden vuoden vankeustuomio. Punapaidat pelkäävät lähteä mielenosoituspaikalta rangaistusten uhan vuoksi. Ihmisten luottamus toisiinsa on myös kadonnut kahden kuukauden mellakointien jälkeen. Niin paljon on tapahtunut, että tunnelma on pelonsekainen ja odottava.

Yöt ja illat vaarallisinta aikaa

Vaikka mielenosoittajien väkivaltaisuudet ovat keskittyneet vain heidän valtaamilleen alueille, monet Bangkokin palvelut ovat sulkeneet ovensa. Kaupungin talous on kärsinyt levottomuuksista hyvin paljon.

- Levottomuusalue käsittää kuitenkin vain kolmanneksen koko Bangkokista. Yöt ja illat ovat hetkiä, jolloin saattaa syttyä rajumpaa levottomuutta, Saraste kertoo.

Saraste on itsekin kokenut kaupungissa liikkumisen hyvin vaarallisena.

- En ole saanut käsiini luotiliivejä tai kypärää, ja ulkona liikkuessa ne pitäisi ehdottomasti olla. Monet toimittajat ja muut ulkona liikkuvat kantavat niitä, sillä koskaan ei tiedä, mistä luoteja saattaa kimmota.

Korkeissa rakennuksissa lymyilee myös tarkka-ampujia. Sarasteen mukaan moni toimittaja on jo loukkaantunut alueella.

- Tilanne on tänään rauhallisempi kuin edellisinä päivinä. Mutta vaikka vähintään tulitauosta sovittaisiin, tilanne ei ole missään nimessä vakaa. Lupauksia on nyt tullut jo moneen kertaan, mutta ne ovat kariutuneet jatkuvasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.