Mainos

Toimittaja: Karl Rove oli CIA-vuodon lähde

Presidentti Bushin neuvonantaja on varmistunut lähteeksi, joka vuoti Time-lehden toimittajalle CIA:n agentin henkilöllisyyden.

Yhdysvaltalaisen Time-lehden toimittaja on nimennyt presidentti George W. Bushin neuvonantajan Karl Roven lähteeksi, joka paljasti hänelle maan keskustiedostelupalvelun CIA:n agentin henkilöyden vihjeiden kautta.

USA:n lainsäädännön mukaan viranomaisten on pidettävä salassa CIA:n työntekijöiden henkilöys.

Jupakka on kiusallinen presidentti Bushille, jonka pitkäaikaisen luottomiehen erottamista on vaadittu demokraattien piirissä. Rove toimii tällä hetkellä Valkoisen talon apulaishenkilöstöpäällikkönä. Vielä viime viikolla Bush vakuutti Roven nauttivan hänen luottamustaan.

Time-lehden Matthew Cooper kertoi eilen julkaistussa artikkelissaan, että Rove ei maininnut CIA-agentiksi paljastuneen Valerie Plamen nimeä, mutta kertoi henkilöstä tietoja, joiden perusteella hän pystyi päättelemään, kenestä on kyse.

Plamen aviomies, diplomaatti Joseph Wilson, on sanonut nimen vuodattamista julkisuuteen kostoksi siitä, että hän kyseenalaisti julkisesti Bushin hallituksen lausuntoja Irakin aseohjelmista.

Rove kertoi Timen toimittajalle "palvelun" naistyöntekijästä, joka työskenteli joukkotuhoaseiden parissa ja oli "vastuussa Wilsonin lähettämisestä Afrikkaan".

Cooper kertoi viime viikolla keskustelustaan Roven kanssa erityissyyttäjälle, joka tutkii vuotojupakkaa. Hän oli määrännyt Plamen nimen julkaisseen kahden lehden toimittajat ilmoittamaan lähteensä viranomaisille. Time-lehden toimittaja taipui, mutta New York Timesin toimittaja on kieltäytynyt paljastamasta tietolähdettään vankeustuomiosta huolimatta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Yhdeksän uutiset 18.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.