Toimitilavuokrien nousu jatkuu

Vuokrat ovat jatkaneet nousuaan tärkeimmillä toimitilamarkkina-alueilla. Helsingin ydinkeskustan toimistotilojen vuokrat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet yli 9 prosenttia, mikä osoittaa nousuvauhdin kiihtyneen. Myös Tampereella toimistotilojen vuokrien nousu on ollut muita suuria kaupunkeja ripeämpää. Toimitilavuokrien kehitys käy ilmi Kiinteistötalouden instituutin keräämistä 3 364 uuden vuokrasopimuksen tiedoista.

Helsingin ydinkeskustan toimistotilojen vuokraindeksin pisteluku nousi tarkasteltavalla puolivuotiskaudella 141,1 pisteestä 148,5 pisteeseen eli nousua on ollut 5,2 prosenttia. Vuokratason nousu on koko Helsingin alueella ollut jopa ydinkeskustaa huomattavasti voimakkaampaa. Vuokrat ovat nousseet Helsingin kantakaupungin reuna-alueella (Lauttasaari, Pasila, Sörnäinen ja Vallila) 16,6 prosenttia vuoden aikana.

Espoossa toimistotilojen uusia vuokrasopimuksia on solmittu yleensä hieman korkeampaan vuokratasoon sopimusten lukumäärän säilyessä lähes edellisten puolivuotisperiodien tasolla. Vantaalla toimistotilojen uusia vuokrasopimuksia on solmittu hieman edellisiä puolivuotisperiodeja vähemmän, joskin vuokratasot ovat jatkaneet selkeää nousuaan. Tampereella toimistovuokrat ovat nousseet erittäin selkeästi viimeisten kuuden kuukauden aikana. Sen sijaan Turussa, Oulussa, Lahdessa ja Kuopiossa vuokratasot ovat säilyneet lähes ennallaan.

KTI:n ja Kauppalehti Extran tekemän barometrin mukaan markkinoiden asiantuntijat uskovat vuokrien nousun edelleen jatkuvan etenkin pääkaupunkiseudulla seuraavan puolen vuoden aikana. Etenkin Helsingin vuokrien nousuun uskoivat lähes kaikki kyselyyn vastanneet asiantuntijat. Myös Tampereen vetovoiman uskotaan edelleen säilyvän vahvana.

Barometrikyselyn mukaan nykyinen vajaakäyttö-aste säilyy alhaisena myös lähitulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja