Mainos

Toimintasuunnitelma kohentaisi elokuvien jakelua ja rahoitusta

Opetusministeriö aikoo tänä syksynä linjata elokuva-, televisio- ja audiovisuaalisen alan kehittämistavoitteet vuoteen 2010. Tavoitteena on mm. nostaa elokuvan julkinen tuki vaiheittain muiden Pohjoismaiden tasolle.

Kotimaisten elokuvien jakelu, tarjonta ja rahoitus varmistetaan entistä paremmin tulevaisuudessa, jos valmisteilla oleva toimintaohjelma toteutuu. Myös suomalaista televisiotoimintaa pyritään vahvistamaan.

Opetusministeriön tavoitteena on tämän syksyn aikana linjata elokuva-, televisio- ja audiovisuaalisen alan kehittämistavoitteet vuoteen 2010. Ministeriö on nyt lähettänyt asiasta keskustelunaloitteen lausuntokierrokselle.

Toimintaohjelman mukaan opetusministeriö tukee julkisen palvelun televisiotoiminnan rahoituksen ja jatkuvuuden turvaamista. Myös kaupallisen television menestystä pidetään tärkeänä. Tavoitteena on myös varmistaa elokuvien runsas tarjonta. Tukea myönnettäisiin esimerkiksi elokuvateattereiden kunnostukseen ja laitehankintaan. Päämääränä on kehittää koko maan kattavaa elokuvateatteriverkostoa.

Pyrkimyksenä on nostaa elokuvan julkinen tuki vaiheittain muiden Pohjoismaiden tasolle. Tällä varmistettaisiin sekä taiteellisesti kunnianhimoisten että suurelle yleisölle tarkoitettujen kotimaisten elokuvien tekeminen. Myös elokuvien markkinointiin panostettaisiin nykyistä enemmän. Opetusministeriön mukaan elokuva- ja audiovisuaalisella alalla on tärkeä yhteiskunnallinen ja kulttuurinen merkitys, mutta samalla sen liiketoiminnan edellytyksiä täytyy kehittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.