Mainos

Toimintapäivä pysäyttää Koskilinjojen autot Oulussa

Linja-autonkuljettajien lakon alkaminen Oulussa muuttui viikonvaihteessa maanantaiseksi toimintapäiväksi. Vielä perjantaina näytti todennäköiseltä, että kaupungissa alkaa bussilakko. Sunnuntai-iltana koolla ollut bussiyhtiö Koskilinjat Oy:n työhuonekunta päätti kuitenkin vain vuorokauden mittaisesta toimintapäivästä.

Bussi sisältä

Työhuonekunnan puheenjohtaja Jouko Hämäläinen korosti, että varsinainen lakon uhka on olemassa edelleen, jos toimintapäivä ei tuota kuljettajille tuloksia. Toimintapäivä pysäyttää Koskilinjojen ajot suureksi osaksi vuorokaudeksi. Kuljettajat pyrkivät korjaamaan päivällä sietämättömiksi luonnehtimiaan työhönsidonnaisuusaikoja.

Kuljettajat voivat kertomansa mukaan olla sidottuna työhönsä jopa 16 tuntia vuorokaudessa. Varsinaista työpäivää pitkittää heidän mukaansa jopa kahden tunnin palkaton katko. Kuljettajat ovat mielestään saaneet työnantajaltaan vain lupauksia työolojen parantamiseksi. Keskeinen vaatimus on nyt työpäivään sijoittuvan kahden tunnin palkattoman katkon lyhentäminen tunnin mittaiseksi. Lisäksi muut työvuoroon sijoittuvat katkot tulee laskea työaikaan. Työntekijät ovat sitä mieltä, että vaatimus inhimillisemmistä työajoista voidaan toteuttaa ilman lisäkustannuksia. Ratkaisuun päästään uudella työvuorosuunnittelulla.

Koskilinjojen liikennepäällikkö Pekka Aalto toivoi, että kuljettajien aiemmin esittämä varsinainen lakon uhka olisi ohi. Hän muistuttaa, että kuljettajien esittämät työaikamääräysten muutokset sisältyvät työntekijäjärjestön neuvotteluvaatimuksiin. Ne ratkaistaan alan yleissitovassa työehtosopimuksessa.

Koskilinjat pystyy ajamaan huomisia bussivuoroja seitsemällä autolla, mikä on vajaat kymmenesosa yhtiön normaalista arkipäiväliikenteestä, Aalto kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.