Mainos

Toimintakeskus paloi Lahdessa

Lahden Patoseudun toimintakeskus tuhoutui rajussa tulipalossa tänään. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta hävitti ainakin 200 000 euron arvosta omaisuutta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Rikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

Puolikatu 7:n talo oli kauttaaltaan tulessa, kun ensimmäiset pelastusmiehistöt ehtivät paikalle aamuyhdeksän jälkeen. Palo oli alkanut rakennuksen ulkopuolelta, lastauslaiturin vaiheilta ja levinnyt vähitellen suurikokoisen rakennuksen rakenteissa.

Paikalle kutsuttiin Lahden palolaitoksen miehistön lisäksi kaikki paikalliset vapaapalokunnat, yhteensä 40-50 miestä. Jälkisammutustyöt jatkuivat iltaan asti. Rakennuksen omisti kaksi turkulaista miestä, ja siinä toimivat vuokralaisina Lahden kaupunki, ev.lut.seurakunnat ja kioskiyrittäjä.

Pääosa yli 500 neliön talosta palveli vuodesta 1995 Patoseudun asukkaiden toimintakeskuksena, jossa olivat käytettävissä muun muassa puutyöverstas, tietokonetila ja kahvila. Poliisi piti jo alun pitäen mahdollisena, että palo on alkanut rakennuksen ulkopuolelta, lastauslaiturin vaiheilta.

Rikoksen mahdollisuutta ei voi sulkea pois; palopaikalta on viety kaksi henkilöä poliisin kuulusteltavaksi. Palosta ei ilmeisesti ole aiheutunut henkilövahinkoja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.