Mainos

Toimilupahakemus pääkaupunkiseudun lähi-tv:stä

Aamulehti-yhtymä ja Kolmostelevisio havittelevat yhteishankkeella lähitelevisiota pääkaupunkiseudulle. City-TV Helsingin toimilupahakemus jätettiin valtioneuvostolle tänään.

Sekä Aamulehti että Kolmos-Tv omistavat City-TV:stä 45 prosenttia. Kanavan kolmas osakas on kanadalainen ChumCity International kymmeneksen omistusosuudella.

Toimiluvan hakijat korostavat, että pääkaupunkiseudun miljoonayleisölle ei ole tällä haavaa saatavilla lähitelevision palveluja. City-TV Helsingin kohderyhmäksi on kaavailtu ensi sijassa 20-45-vuotiaat. Ohjelmatarjontaa leimaisi paikallisuus, mikä merkitsisi muun muassa seudun kaksikielisyyden huomioon ottamista. Pääkaupunkiseudun lähitelevision ohjelmiston painopiste olisi suorissa uutis- ja ajankohtaislähetyksissä.

City-TV Helsingin lopullinen lähetystuntimäärä on arvioitu yli sadaksi tunniksi viikossa. Viikkotarjonnasta yli kaksi kolmasosaa olisi kotimaista ja yli 70 prosenttia eurooppalaista ohjelmistoa.

Aamulehti ja Kolmostelevisio ovat hakeneet Neloskanava Oy:n nimissä myös toimilupaa valtakunnallisesta kaupallisesta tv-kanavasta. City-TV:n omistajat katsovat, että Neloskanava ja lähitelevisio eivät kilpailisi keskenään; formaattien uskotaan päinvastoin täydentävän toisiaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.