Mainos

Toimikunnan puheenjohtaja: Lähdesuojaesitys ei nojannut Rusin tapaukseen

Esitutkinta- ja pakkokeinotoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Rautio kiistää, että uudet tiedot Rusi-uutisoinnista vetäisivät maton toimikunnan lähdesuojaesityksen alta. Hänen mukaansa ehdotusta ei räätälöity yhden tapauksen pohjalta.

- Se ei ollut keskeinen asia, vaikka toimikunnan keskusteluissa Alpo Rusin tapausta on tietenkin voitu käsitellä, Rautio selittää.

Toimikunta esitti raportissaan toimittajan lähdesuojan heikentämistä. Tänään toimittaja Pekka Lehtinen kertoi Helsingin Sanomien mielipideosaston kirjoituksessaan, että hänen vuonna 2002 tekemänsä Rusi-uutisen lähde ei ollut poliisi. Tieto Rusiin kohdistuvasta vakoiluepäilystä julkaistiin tuolloin Ylen uutisissa.

- Lainvalmistelun lähtökohta on aina laajempi, vaikka toki yksittäiset tapaukset voivat olla herättämässä kysymyksiä, Rautio selittää.

Lähdesuojaesityksen taustalla on huoli siitä, että viranomaiset vuotavat toimittajille salassapidettäviä tietoja. Julkisessa keskustelussa syyttävä sormi on osoittanut poliisiin. Erityisesti Rusin tapausta on pidetty esimerkkinä poliisin tietovuodoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.