Toimihenkilöunioni valmis painostamaan valtiota

Varsinaisista käytännön toimista ei kuitenkaan vielä tehty päätöksiä.

Suurten valtion omistamien yritysten toimihenkilöt ovat valmiit painostustoimiin, ellei hallitus ryhdy aktiivisemmin vaikuttamaan valtionyhtiöiden henkilöstöpolitiikkaan. Toimihenkilöunioni vaatii näyttöjä etenkin Stora Enson tehtaiden lakkauttamisen estämiseksi.

Lisäksi toimihenkilöt haluavat, että valtion roolia omistajana arvioidaan nykyistä pitkäjänteisemmin. Sen sijaan että omaisuutta pyritään vain myymään, tulisi pohtia sen vaikutuksia koko yhteiskuntaan.

Kymmenen suuren valtionyhtiön STTK:laiset luottamusmiehet olivat tänään koolla Helsingissä pohtimassa keinoja, joilla hallitus saataisiin toimimaan henkilöstön kannalta inhimillisemmällä tavalla.

Vielä painostustoimista ei kuitenkaan tehty päätöksiä.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) sanoo toivovansa, että asiassa voitaisiin edetä "rakentavalla tavalla". Tilannetta tarkastellaan uudelleen muutaman viikon kuluttua.

Nyt liitto ja luottamusmiehet laativat kannanoton pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) ja valtion omistajaohjauksesta vastaavalle ministeri Jyri Häkämiehelle (kok.).

Rinne arvosteli hallituksen omistajapolitiikkaa ristiriitaisuuksista. Hallitus ei hänen mukaansa noudata omia periaatepäätöksiään.

Ne on Rinteen mukaan sivuutettu, toisin kuin into myydä omaisuuta. Hän katsoi tiedotustilaisuudessa, että mm. ministeri Häkämiehen tulisi esiintyä Stora Enson lakkauttamisessa samalla aktiivisuudella kuin Elisan tapauksessa, etenkin kun valtio omistaa jälkimmäisestä vain prosentin.

TU oli kutsunut koolle Altian, Elisan, Finnairin, Fortumin, Gasumin, Kemijoen, Nesteen, Outokummun, Patrian, Rautaruukin, Stora Enson , TeliaSoneran ja Yleisradion luottamusmiehet.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat