Mainos

Toimihenkilöunioni uhkaa Silja Linea ostoboikotilla

Liitto harkitsee tukitoimia jäseniensä etujen turvaamiseksi Siljalla käynnissä olevissa yt-neuvotteluissa. Silja Linella ollaan yllättyneitä toimihenkilöunionin aikeista. Työnantajan mukaan yhtiön omat luottamusmiehet eivät tue boikottia.

yyskuussa alkaneet Silja Linen yt-neuvottelut lähestyvät loppua myrskyisissä merkeissä. Laivayhtiön toimihenkilöitä edustava Toimihenkilöunioni on ottamassa kovat keinot käyttöön ennen viimeisiä neuvotteluja.

- Toimihenkilöunioni valmistelee omia toimenpiteitä, jos työnantaja ei löydä sellaista ratkaisumallia, jossa meidän jäsenistömme edut voitaisiin turvata. Ostoboikotti sattaa olla yksi sellainen, sanoo Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinteen mukaan toimihenkilöunioni on erityisen huolissaan Siljan myynti- ja varauspalvelujen työntekijöistä.

- Siellä on liian vähän ihmisiä jo tällä hetkellä, ja vähennykset kohdistuvat todennäköisesti myös sinne.

Pahasti ruuhkautuneita varauspalveluita hoidetaan liiton mukaan vuokratyövoimalla, samalla kun neuvotteluja käydään lisävähennyksistä.

Silja Linella ollaan yllättyneitä liiton aikeista, sanoo yhtiön viestintäjohtaja Tomas Nylund.

- Nämä puheet tulivat meille täytenä yllätyksenä, ottaen huomioon, että käynnissä olevat yhteistoimintaneuvottelut ovat sujuneet erittäin asiallisessa hengessä. Ostoboikotti olisi tietysti erittäin valitettavaa. On vain aika hämmästyttävää, että kun kysyin asiasta luottamusmiehiemme edustajalta, he totesivat, etteivät he ole mukana mahdollisissa boikottihankkeissa, Nylund kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.