Mainos

Toimihenkilöunioni harkitsee toimenpiteitä UPM:ää vastaan

Mikäli UPM:n tietohallinnon työntekijät Suomessa marssisivat ulos, voisi se käytännössä lamauttaa UPM:n koko Euroopan toiminnot.

STTK:lainen Toimihenkilöunioni harkitsee työtaistelutoimenpiteitä metsäyhtiö UPM:ää vastaan.

Toimihenkilöunioni syyttää laittomaksi tapaa, jolla UPM on käynyt yt-neuvotteluja tietohallintonsa ulkoistamisen vuoksi.

UPM ilmoitti tämän kuun puolivälissä ulkoistavansa osan tietohallinnostaan itäiseen Keski-Eurooppaan ja joutuvansa karsimaan sen vuoksi 140 työpaikkaa.

Luottamusmiesten mielestä heille ei ole kerrottu esimerkiksi sitä, mistä vähennystarve johtuu.

- Suunnitelluista toimenpiteistä ei ole kerrottu, että miten ne tulee koskemaan henkilöstöä kaikkinensa. Ei myöskään näitä kustannusvaikutuksia, miten ne henkilöstöön vaikuttavat, kommentoi luottamusmies Anja Ketvell UPM konsernihallinnosta.

Huomisaamuna on alkamassa yt-neuvottelujen toinen kierros, mutta nyt STTK:lainen Toimihenkilöunioni on suivaantunut yhtiön neuvottelutaktiikasta ja tuomitsee neuvottelut laittomiksi.

- Ei ole ilmotettu mitään siitä, mitä yhtiö suunnittelee tehtäväksi. On ilmotettu vain että henkilökuntaa vähennetään, kommentoi asiaa Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne.

Toimihenkilöunioni vaatiikin työnantajaa esittämään ne laskelmat, joihin vähentämistarve perustuu.

UPM ei tänään halunnut kommentoida keskeneräisiä neuvotteluja. Yhtiö katsoo kuitenkin toimineensa täysin lakipykälien mukaan. Toimintatapaa yhtiö perustelee sillä, että koska kyseessä on koko kansainvälinen tietohallinto, ei esimerkiksi irtisanottavien määrää voi maakohtaisesti henkilöstöryhmittäin arvioida. Perusteiden luvataan tarkentuvan neuvottelujen etenemisen myötä.

Toimihenkilounionin mukaan työnantajan käytös on epäinhimillistä ja ylimielistä. Antti Rinteen mukaan on käsittämätöntä, että tämän tason työnantaja viittaa kintaalla suomalaiselle työlainsäädännölle.

- Kyllä ne ovat järjestöllisiä toimenpiteitä jos työnantaja ei suostu asiallisiin neuvotteluihin.

Rinne sanoo, etteivät he vielä toistaiseksi uhkaa lakolla, mutta aikovat seurata tarkasti miten tilanne kehittyy.

Mikäli UPM:n tietohallinnon työntekijät Suomessa marssisivat ulos, voisi se käytännössä lamauttaa UPM:n koko Euroopan toiminnot.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.