Mainos

Toimihenkilöunioni haluaa palkkoihin yleiskorotukset

Liiton mielestä myös työnantajan irtisanomismahdollisuuksia on tiukennettava ja luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeuksia laajennettava.

STTK:lainen Toimihenkilöunioni perää tulevissa työmarkkinaneuvotteluissa reiluja yleiskorotuksia palkkoihin. Liiton puheenjohtaja Antti Rinne pitää useiden prosenttien korotusta realistisena jo tänä vuonna.

- Jos katsoo kansainvälisessä toimintaympäristössä tehtyjä ratkaisuja ja kotimaan yritysten kehitystä, niin realistinen palkkataso vuoden 2007 osalta on 4-6 prosenttia, arvioi Rinne TU:n liittovaltuustossa Kirkkonummella.

Liitto tavoittelee myös lisää yhtämittaista vapaa-aikaa ja vuotuisen työajan lyhentämistä. Niin sopimuksen pituuden kuin tavoitteidenkin osalta TU haluaa kuitenkin sitoutua STTK:n yhteisiin neuvottelutavoitteisiin. Siten liitto pyrkii pitämään mahdollisuuden auki tulopoliittisille neuvotteluille.

- Työnantajapuoli ei pääse työelämän laadullisesta kehittämisestä irti siirtymällä tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta liittokierrokselle, linjaa Rinne.

- Monet toimihenkilöt joutuvat kiitämään projektista toiseen ilman riittävää palautumisaikaa. Jos työelämässä pitäisi jatkaa tulevaisuudessa täysillä 68-vuotiaaksi, se edellyttää enemmän vapaa-aikaa pitkäaikaisen työkyvyn säilyttämiseksi, Rinne perustelee.

Työnantajan mahdollisuuksia irtisanoa olisi liiton mielestä tiukennettava. Jos yritys tuottaa voittoa ja jakaa isoja osinkoja, se on velvoitettava maksamaan "tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä verhotuista" irtisanomisista kunnon korvaukset irtisanotuille.

Toimihenkilöunioni pitää tärkeänä myös laajentaa luottamushenkiöiden tiedonsaantioikeuksia sekä taata heille lisää aikaa luottamustehtävien hoitamiseen ja nykyistä paremmat korvaukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.