Mainos

Toimihenkilöunioni aikoo ostaa Tuomiojan UPM-osakkeet

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne perustelee hanketta sillä, että liitto haluaa osallistua UPM:n päätöksentekoon, eikä näe ristiriitaa osakekaupan ja UPM:n joukkoirtisanomisten välillä.

STTK:lainen Toimihenkilöunioni aikoo ostaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan omistamat metsäkonserni UPM:n osakkeet. TU:n työvaliokunta esittää ostoa 30. maaliskuuta kokoontuvalle liittohallitukselle.

Tuomioja ilmoitti maanantaina luopuvansa osakkeista vastalauseeksi yhtiön viime viikolla julkistamille 3000 työntekijän irtisanomissuunnitelmille.

Tuomioja omistaa reilut 6500 yhtiön osaketta. Osakepotin arvo oli maanantaina noin 128 000 euroa.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne perustelee hanketta sillä, että liitto haluaa osallistua UPM:n päätöksentekoon, eikä näe ristiriitaa osakekaupan ja UPM:n joukkoirtisanomisten välillä.

- Haluamme saada kunnollisen sanansijan UPM:n yhtiökokouksessa kertoaksemme mielipiteemme mm. siitä, että yhtiön omien osakkeiden osto ei ole perusteltua tällaisessa tilanteessa.

TU haluaa Rinteen mukaan vaikuttaa myös siihen että henkilöstön näkökulma otetaan huomioon eikä rakenteellisilla ratkaisuilla aiheuteta tehdaspaikkakunnilla kohtuuttomia tuhoja.

Tuomioja myy osakkeet halvalla

Liitto omistaa osakkeita muissakin yrityksissä, mutta niiden tarkoituksena on ollut ensisijassa turvata liiton toimintaa ja jäsenten edunvalvontaa.

- Tässä tapauksessa halutaan käydä keskustelua siitä, missä ja minkälaisia päätöksiä suomalaisten työpaikoista tehdään.

Rinteen mukaan Tuomiojan kanssa asiasta on jo sovittu.

Tuomioja omistaa reilut 6500 yhtiön osaketta. Osakepotin arvo oli maanantaina noin 128 000 euroa. Osakkeiden hinta nousi noin 10000 euroa irtisanomispäätöksen seurauksena.

Eilen Tuomioja ilmoitti, että hän aikoo kuitenkin myydä osakkeet tammikuun alun kurssin hinnalla. Hän sanoi tuolloin että "työväenliikkeelläkin on joskus muinoin ollut tällaista liiketoimintaa, mutta se on kadonnut koettuaan ahneelle luvatun lopun".

Noin 126 000 jäsenen Toimihenkilöunionin johtoon viime syksynä valittu Rinne on korostanut tiukentavansa suhtautumista hyvin toimeentulevien yritysten toteuttamiin irtisanomisiin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.03.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.