Mainos

Toimi sairaanhoitajana kaksi vuotta ilman pätevyyttä — 320 euroa sakkoa

Sairaanhoitajan tehtävissä ilman laillista oikeutta työskennellyt nainen tuomittiin sakkoihin Oulun käräjäoikeudessa.

Vuonna 1981 syntynyt siikajokinen nainen oli työskennellyt sairaanhoitajana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä sekä sairaanhoitajan sijaisena Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä vuosina 2007 - 2009.

Toimi tahallisesti

Nainen oli suorittanut sairaanhoitajan opintoja, mutta opiskeluoikeus alan oppilaitoksessa oli päättynyt elokuussa 2007 ennen naisen valmistumista. Naisen opinnot olivat loppuvaiheessa, mutta ne olivat keskeytyneet muun muassa raskauden johdosta. Sairaanhoidon opintosuoritukset vanhenevat kymmenessä vuodessa.

Syytetty on ollut tietoinen opiskeluoikeuden päättymisestä ja myöntää toimineensa sairaanhoitajana laittomasti, mutta vetoaa kieltoerehdykseen ja viranomaisten virheellisiin ohjeisiin.

Valehteli työnantajalle

Nainen oli hakenut opiskeluaikana kesälomasijaisuutta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä ja ilmoittanut olevansa halukas tekemään muitakin sijaisuuksia opiskelun ohessa. Nainen oli väittänyt useampaan kertaan työnantajalle valmistuneensa, mutta kirjallista todistusta hän ei ollut toimittanut.

Asia tuli ilmi, kun Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylihoitaja oli tiedustellut suoraan oppilaitoksesta hoitajan valmistumisesta.

Toimi lasten ja nuorten klinikalla

Nainen toimi sairaanhoitajana lasten ja nuorten osastolla. Hänestä ei ole raportoitu hoitovirheitä, päinvastoin hänestä oli ylihoitajan mukaan tullut paljon positiivista palautetta sekä potilaita että vanhemmilta.

Nainen sai 320 euron sakot luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.