Mainos

Toimeentulotuen nosto tehokkain ase köyhyyttä vastaan

Köyhyyttä voitaisiin vähentää tehokkaimmin korottamalla toimeentulotukea. Tämä olisi tuoreen väitöstutkimuksen mukaan myös halvin keino ja se tehoaisi parhaiten kaikkien väestöryhmien köyhyyteen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen atk-suunnittelija Seppo Sallila etsi väitöstutkimuksessaan kustannustehokkaita keinoja köyhyyden vähentämiseksi.

Toinen hyvä keino olisi tutkimuksen mukaan perusturvan uudistaminen, jos keskityttäisiin alimpaan työttömyysturvaan, yksin asuvien kansaneläkkeeseen, asumistukeen ja opintorahaan. Toimeentulotuen korotus tulisi kuitenkin huomattavasti halvemmaksi kuin perusturvan korjaukset, koska raha menisi todennäköisemmin juuri köyhimmille talouksille.

Suomalaisista 4-6 prosenttia on köyhiä, jos köyhyyden rajana pidetään 50:tä prosenttia kotitalouksien keskimääräisestä tulosta. Viime vuosikymmenellä köyhien osuus oli 3-4 prosenttia.

Suomalaisten käytettävissä olevat tulot ovat jatkuvasti kasvaneet vuodesta 1994, mutta tulonsiirtojen taso on pysynyt ennallaan tai laskenut.

Väitöskirja tarkastetaan perjantaina Helsingin yliopistossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.