Mainos

Toijalan vanhaa kerrostalopaloa tutkitaan rikoksena

Toijalassa äidin ja kahden aikuisen pojan kuolemaan johtanutta kerrostalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Kolme vuotta sitten tapahtuneesta tulipalosta pelastettu 36-vuotias mies on vangittu rikoksesta epäiltynä.

Pirkanmaan poliisi tutkii kesällä 2006 sattunutta paloa törkeänä tuhotyönä ja kolmena törkeänä kuolemantuottamuksena. Kaksikerroksisen puisen kerrostalon palossa Jaakontien varrella kuoli yli 60-vuotias nainen ja hänen kaksi keski-ikäistä poikaansa.

Talosta pelastettiin kaksi miestä, joista toinen on vangittu rikoksesta epäiltynä. Toijalan käräjäoikeus vangitsi 36-vuotiaan pirkanmaalaisen miehen todennäköisin syin.

Uhrit asuivat talon yläkerrassa, joka tuhoutui kokonaan. Epäilty pelastettiin ensimmäisestä kerroksesta.

Uusi vihje käynnisti tutkinnan

Valkeakosken poliisi tutki kolme vuotta sitten tulipaloa, mutta syttymissyytä ei saatu selville. Tämän kuun alussa poliisi sai kuitenkin asiasta vihjeen ja päätti käynnistää rikostutkinnan.

- Vihje tuli epäillyn lähipiiristä, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista.

Oikeus vangitsi epäillyn miehen 7. joulukuuta. Poliisi selvittää edelleen paloa ja jatkaa epäillyn kuulustelua. Myös useita muita ihmisiä on kuultu asiasta.

Poliisin mukaan alkoholilla oli vahvasti osuutta tapahtumien kulkuun.

Savusukeltajat pelastivat epäillyn

Toijalan keskustassa sijainnut vanhan puurakenteinen asuintalo paloi varhain aamulla 17. heinäkuuta 2006. Syttymishetkellä talossa oli tiettävästi kuusi ihmistä.

Alakerran huoneistossa asunut mies huomasi savua portaikossa kello 5.40 aikaan ja hälytti palokunnan. Mies tuli itse ulos talosta. Savusukeltajat pelastivat alakerran asunnossa olleen toisen asukkaan ja hänen vieraansa.

Talon alakerrassa oli kaksi asuntoa ja yläkerrassa neljä. Uhrien lukumäärä oli pitkään epäselvä, mutta palopaikan raivauksessa heitä löytyi kaikkiaan kolme.

Yksityisen omistuksessa olleessa vuokratalossa asui yhteensä kuusi ihmistä, mutta kaikki vuokralaiset eivät olleet palon syttymishetkellä kotona.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.