F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Todt: Yhdeksän F1-tallia ei ole katastrofi

Kansainvälinen autoliitto FIA ei velvoita kärkitalleja kilpailemaan tulevalla F1-kaudella kolmen auton voimin.

Caterhamin ja Marussian konkurssien myötä F1-sarjassa kilpailevien tallien määrä on putoamassa yhdeksään. Osakilpailun startissa nähtäisiin siten enää 18 autoa.

Kärkitallien kolmosautot on nimetty yhtenä ratkaisuja paikkaamaan vajetta, mutta FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin mukaan tähän ratkaisuun ei ensi kaudella turvauduta.

– Voimme ajaa kilpaa yhdeksällä tallilla - se ei ole katastrofi. Muistan kun MotoGP:ssä oli kisaamassa 16 pyörää, jolloin kisa oli silti hyvä. Tilanne on selkeä - toimintaa nähdään enemmän kärjessä kuin joukon takana, Todt kommentoi Autosportin mukaan.

Amerikkalaistalli Haas on tulossa paikkaamaan formulasarjan tallivajetta kaudella 2016. Todt uskoo muitakin tulijoita löytyvän.

– Tämä on osa formula ykkösten historiaa. Mukana on historiallisia talleja, muiden tukemia talleja, talleja, jotka tulevat ja menevät.ja pikkutalleja, jotka ovat osa formula ykkösiä, Todt luetteli.

– En ole iloinen Marussian ja Caterhamin ongelmista. Tunnen heitä kohtaan sympatiaa, mutta tällaista on aina tapahtunut. Meidän täytyy rohkaista talleja ja sponsoreita, joten siksi kuluja on yritettävä leikata, Todt lisäsi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja