Mainos

Todisteet Saddamia vastaan tiukassa

Irakilaisten lakiasiantuntijoiden mukaan raskauttavien todisteiden löytäminen Saddam Husseinia vastaan tulee olemaan vaikeaa. Maan väliaikaisen hallintoneuvoston mukaan maan entinen presidentti tuomitaan irakilaisessa erityistuomioistuimessa.

Irakilaiset lakiasiantuntijat varoittivat eilen, että ratkaisevien todisteiden löytäminen Irakin entisen hallitsijan Saddam Husseinin hirmutöistä mahdollista oikeudenkäyntiä varten tulee olemaan vaikeaa.

Iraq Memory Foundation -ryhmän mukaan Saddam Hussein käytti puheissaan ja määräyksissään paljon kiertoilmaisuja ja retoriikkaa suojellakseen itseään ja välttääkseen todisteiksi kelpaavien dokumenttien syntymisen.

Ryhmä on parhaillaan keräämässä ja analysoimassa Irakin poliisin, armeijan ja tiedustelupalvelun dokumentteja. Yhteensä niitä on jo kertynyt noin kuuden miljoonan sivun verran.

Väliaikaisneuvoston johtaja: Saddam tuomitaan Irakissa

Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston johtajan Abdul Aziz al-Hakimin mukaan maan entinen presidentti Saddam Hussein tuomitaan irakilaisessa erityistuomioistuimessa.

Oikeudenkäynnin, jota ulkomaiset tarkkailijat pääsevät seuraamaan, on täytettävä kansainväliset vaatimukset, al-Hakim anoo.

Al-Hakim johtaa Irakin merkittävintä shiiamuslimien järjestöä Sciriä. Iranin väestöstä enemmistö on niin ikään shiiamuslimeja.

(MTV3-STT-AFP-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.