Mainos

Todisteet puoltavat Kurskin räjähdystä

Harvinaislaatuiset kuvat sukellusvene Kurskin pelastusoperaatiosta todistavat, että aluksella tapahtui voimakas räjähdys uppoamishetkellä.

Pelastusoperaatio on käynnissä

Suomalaisen sukellusasiantuntijan mukaan pelastusluukun kannen alta purkaantuva kaasu osoittaa, että aluksessa on selvästi normaalia suurempi ilmanpaine, mikä voi olla ainoastaan räjähdyksen aiheuttama. Myös amerikkalaisten sukellusveneiden äänittämät kaikumittaukset tukevat teoriaa, jonka mukaan Kurskin upotti sen oma torpedo.

Norjalaiset sukeltajat kuvasivat koko Kurskin pelastusoperaation vedenalaisella kameralla. Ensin avattiin aluksen ulompi luukku. Myöhemmin pelastajat saivat auki myös aluksen sisemmän luukun ja havaitsivat, että koko aluksen takaosa oli veden vallassa. Sukeltajille operaatio oli kaikkea muuta kuin vaaraton, sillä ilmanpaine luukun takana olisi saattanut olla voimakas.

Kurskista purkautuvaa kaasua

Suomalaisasiantuntijan mukaan aluksen upotti todennäköisesti sen oma torpedo. Myös amerikkalaismittaukset tukevat vahvasti tätä teoriaa. Alus on siis todennäköisesti täysin hajalla, mikä asettaa suuria riskejä suunnitellulle operaatiolle nostaa ruumiit.

Venäjä on sanonut ruumiiden noston alkavan syyskuun lopulla. Norjalaiset valmistelevat parhaillaan nosto-operaatiota. Todennäköisesti Kursk leikataan auki tai yritetään nostaa kokonaan pintaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.