Mainos

Todistaja Ulvilan hätäkeskuspuhelusta: Ulkopuolista tekijää ei voi sulkea pois

Puolustuksen todistajan mukaan Ulvilan surmayönä soitetun hätäpuhelun taustalta kuuluu paljon taustaääniä, joita ei voida yksilöidä.

TÄSTÄ ON KYSE:

Ulvilan surmajuttua käsitellään nyt neljättä kertaa oikeudessa.

Kyseessä on Vaasan hovioikeuden käsittely, joka pidetään Satakunnan käräjäoikeuden tiloissa Porissa.

Syytettynä on Anneli Auer, jota syytetään miehensä Jukka S. Lahden murhasta vuonna 2006.

Auer on todettu kaksi kertaa syylliseksi Satakunnan käräjäoikeudessa. Vaasan hovioikeus sen sijaan on kertaalleen katsonut Auerin syyttömäksi.

Hovioikeus pyrkii antamaan tuomionsa asiassa vuodenvaihteeseen mennessä.

Todistaja on siten eri mieltä kuin aiemmin tänään todistajana ollut keskusrikospoliisin äänitutkija, jonka mukaan puhelun taustalta ei kuulu sellaisia ääniä, jotka olisivat kertoneet ulkopuolisesta tekijästä.

Taustaäänet kuuluivat tallenteesta, jonka puolustus oli pyytänyt todistajaa muokkaamaan alkuperäisestä hätäkeskustallenteesta. Tallennetta muutettiin siten, että hyvin korkeita ja matalia häiriöääniä suodatettiin pois ja huonosta puhelinlinjasta johtuvia risahduksia vaimennettiin.

- Mitään ei ole poistettu paitsi ne, mitä filtterit on poistaneet taajuusalueilta. Risahdukset on vaimennettu, sävy on miellyttävämpi ja sitä on helpompi kuunnella. Lisäksi hiljaiset äänet tulevat selkeämmin esiin, selitti todistaja äänen puhdistusprosessia.

Todistajan mukaan "puhdistetulta" nauhalta kuuluu ääniä, jotka olisivat voineet aiheutua muun muassa iskuista jonkin tavaran siirrosta ja oven aukaisemisesta.

Lisäksi perheen tyttären kirkaisun lopulla kuultava naksahdus alkuperäisessä hätäkeskustallenteessa on todistajan mukaan todennäköisesti ääni, joka syntyy lasinsirun päälle astumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.