Todistaja: TamU:lle annettu raha hankittu vilpillä

Singaporelaisyrityksen maksama raha Tampere Unitedille oli hankittu sopupeleistä saaduilla vedonlyöntituloilla, myönsi yrityksen edustaja Wilson Raj Perumal tiistaina käräjäoikeudessa.

Perumal oli kuitenkin sitä mieltä, ettei rahanpesusta syytettynä oleva TamU:n johto voinut tietää yrityksen taustoista.

Perumal oli todistajana jalkapalloseura TamU:n rahanpesujutussa. Hän kertoi Exclusive Sports Pte Ltd -yrityksen (ESP) harjoittamasta pelaajien lahjonnasta ja vedonlyönnistä.

TamU:n kanssa Perumal sopi noin 300 000 eurosta, jolla seura sitoutuisi ottamaan vastaan ESP:n hankkimia pelaajia ja valmentamaan heitä.

- Seuran johto ei tiennyt, että firmamme löi vetoa otteluista. Myöskään taustallani olevat rikokset eivät tulleet ilmi.

Perumal kertoi saaneensa Singaporessa vuosina 1995 ja 1999 vankeustuomiot otteluiden järjestämisestä. Toisen pituus oli vuosi ja toisen 2 vuotta ja 3 kuukautta.

Syyttäjä halusi tietää Perumalin Tampereella esittämästä käyntikortista, jossa näkyi ESP:n edellinen nimi Football 4 You. Tätä yritystä Fifa epäili epäselvyyksistä Bahrainin ja Togon välisen ottelun järjestelyissä.

Perumalin mukaan TamU:n toimitusjohtaja oli kysynyt asiasta. Perumal oli kuitenkin vakuuttanut hänelle, että Fifan kysymykset liittyivät Togon urheiluministeriöön.

Lue myös:

    Uusimmat