Mainos

TM: Käsisammuttimien tarkastuksissa törkeitä laiminlyöntejä

Tarkastus- ja huoltotöitä saavat tehdä vain Turvatekniikan keskuksen rekisteröimät käsisammutinliikkeet.

Tekniikan Maailma -lehden vertailututkimus paljastaa käsisammuttimien tarkastuksista törkeitä laiminlyöntejä. TM tarkastutti 42 liikkeessä kaksi sammutinta ja kertoo saaneensa pöyristyttävän tuloksen: ainoastaan viidennes liikkeistä teki tarkastuksen hyväksyttävällä tavalla.

Esimerkiksi veneissä ja matkailuvaunuissa käytettävien sammuttimien toimintakunto on tarkastettava vuosittain.

Huomenna ilmestyvän lehden vertailuun valittiin liikkeitä eri puolilta Suomea. Kuhunkin huoltoliikkeeseen vietiin kahden kilon ja kuuden kilon kokoinen sammutin tarkastettavaksi. Niihin oli edeltäkäsin tehty muutamia vikoja ja merkintöjä, joiden avulla tarkastuksen huolellisuus ja laatu voitiin jälkikäteen todeta.

- Laiminlyönnit tekee erityisen tuomittavaksi se, että pahimmillaan kyse on asiakkaan hengestä, lehti jyrähtää.

Hyvän työn tekeminen on täysin mahdollista, sillä mukaan mahtui myös yksi täydellinen ja muutama lähes täydellinen suoritus. Toisaalta joukossa oli liikkeitä, jotka jättivät kaikki tarkastustoimenpiteet tekemättä, ja liimasivat ainoastaan tarkastustarran - pahimmillaan senkin väärään kohtaan.

Käsisammuttimien tarkastustoiminnasta säädetään asetuksessa. Tarkastus- ja huoltotöitä saavat tehdä vain Turvatekniikan keskuksen eli Tukesin rekisteröimät käsisammutinliikkeet. Tällä haavaa rekisteröityjä käsisammutinliikkeitä on maassamme noin 360.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.