Mainos

Tjäreborgin emoyhtiön talous horjuu

Brittiläisen matkanjärjestäjän MyTravel Groupin tilikauden 2001-2002 nettotulos oli 60,1 miljoonaa puntaa tappiollinen, kun ryhmä teki vuotta aiemmin 17,4 miljoonan punnan voiton. Tulosta rasittivat muiden muassa sähköisen kaupankäynnin kehittämiseen tehdyt panostukset.

Tappiotuloksen seurauksena konsernin talousjohtajat David Jardine ja Richard Carrick saavat lähteä, MyTravel ilmoitti.

MyTravel, joka on laskenut tulosennusteitaan kolme kertaa tänä vuonna, on ilmoittanut päässeensä pankkien kanssa sopimukseen 250 miljoonan punnan lisäluotosta yhtiön toiminnan jatkamiseksi.

MyTravel Northern Europen tulos voitollinen

MyTravel on kasvanut vuoden 1996 jälkeen lukuisin yritysostoin sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Euroopassa matkanjärjestäjä on laajentunut muiden muassa Scandinaviassa, jossa toiminta on vaikeista markkinaolosuhteista huolimatta edelleen voitollista.

MyTravel Northern Europe AB:n syyskuun lopussa päättyneen tilikauden tulos ennen veroja, satunnaiseriä ja liikearvoa supistui 159 miljoonaan Ruotsin kruunuun edellisen tilikauden 554 miljoonasta kruunusta. Liikevaihto madaltui 14,4 miljardiin kruunuun 16,2 miljardista kruunusta.

Suomessa MyTraveliin kuuluvat myös Tjäreborg ja Bridge. Tjäreborgin osuus MyTravel Northern Europen tuloksesta on 93 000 euroa.

- Huolimatta myrskyisästä vuodesta on MyTravel Finlandin ja Tjäreborgin tulos positiivinen. Tjäreborg on kasvattanut volyymiään tällä talvi-kaudella 54 prosenttia ja olemme kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä Suomessa, MyTravel Finlandin toimitusjohtaja Jan Wedin sanoo yhtiön tänään julkaisemassa tiedotteessa.

MyTravel Groupin osake oli Lontoon pörssissä 11 prosentin nousussa 33,25 pennyssä tuloksen julkistamisen jälkeen. Ennen torstaita osakkeesta on sulanut 88 prosenttia kuluvan vuoden aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.