Mainos

TJ-Groupille pörssisakot

Ohjelmistoyhtiö TJ Group joutuu maksamaan Helsingin pörssille 200 000 markan kurinpitomaksun ikävien uutisten panttaamisesta.

Pörssin mukaan TJ Group viivytteli keväällä noin kuukauden päivät ennen kuin antoi tulosvaroituksen julkisuuteen. TJ Group kertoi tiedotteessaan 26. huhtikuuta, että yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulos jää tappiolliseksi. Pörssin kurinpitolautakunta katsoi, että synkkä totuus on paljastunut TJ Groupin johdolle viimeistään 20. maaliskuuta.

Pörssisääntöjen mukaan TJ Groupin olisi pitänyt antaa tulosvaroitus välittömästi sen jälkeen, kun tuloksen olennainen heikkeneminen kävi ilmeiseksi.

Helsingin pörssin kurinpitolautakunta on puolueettomista jäsenistä koostuva elin, joka käsittelee toimenpiteitä vaativat sääntörikkomukset. Enimmillään lautakunta voi mätkäistä väärin menetelleelle yhtiölle puolen miljoonan markan kurinpitomaksun.

Kurinpitolautakunnan puheenjohtajana toimii oikeusneuvos Mikko Tulokas, varapuheenjohtajana professori Risto Nuolimaa ja jäseninä oikeustieteen kandidaatti Simo-Pekka Helander ja professori Kalervo Virtanen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.