Mainos

Tivolit ja sirkus muodissa jälleen

Suomen maanteillä liikkuu taas kymmenkunta tivolia ja muutamia sirkuksia, kesäsesonki on menossa.

Alalla pyyhkiikin nyt paremmin kuin aikoihin, tivoli- ja sirkushuvit ovat jälleen muodissa. Sata vuotta sitten tivolin suurin vetonaula oli elokuva, 20-30 -luvulla pääpaino siirtyi toimintalaitteisiin, karuselleihin ja maailmanpyöriin. Sittemmin alalla on riittänyt nousuja ja laskuja, nyt karusellit pyörivät taas vauhdilla.

-Ihmiset ehkä välittää tämmösestä perinteikkäämmästä viihteestä nyt enemmän kuin videopeleistä, se on noussut pintaan, se on in, arvelee kävijä Arto Rimpilä.

Alan kasvuvauhti on ollut jopa 20-30 prosentin luokkaa, nousu näkyy mm. miljoonainvestointeina.
-Kyllä nyt on niin hyvät ajat, että se on antanut meillekin mahdollisuuden investoida, tänä kesänä tehtiin parin miljoonan markan investointi laitteisiin ja ensi vuonna tehdään samanlainen, uskoo Tivoli Sariolan johtaja Tapio Sariola.

Myös sirkuksesta on tullut arvostettu taiteenlaji ja mm. lasten sirkuskouluja on perustettu useita, sellaiseen on menossa myös Monica.
-Mä haluaisin isona tulla sirkustaitelijaksi, kun se kuulostaa niin hienolta, unelmoi Monica Hautaniemi.

Kiertolaiselämä siis kiehtoo jälleen, eikä työntekijöistä ole puutetta.

-Syksyllä se rassaa ja tuntuu et ei ikinä enää mut sit taas keväällä on jo polte jaloissa. Kyllä tässä varmaan vuosien varella on parikyt kertaa Suomi tullut kierrettyä, tänä kesänä tulee taas 20 000 kilsaa, kertoo Mika Mäenpää Tivoli Sariolasta.

- Kuvassa on Kööpenhaminan tivoli
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.