Mainos

Tiukkaa vastarintaa Groznyissa

Taistelu Tshetshenian pääkaupungista Groznyista jatkuu kiivaana. Kaupunkia tulittavat venäläisjoukot ovat yllättyneet tshetsheenississien ankarasta vastarinnasta ja kummallakin puolella on kärsitty tappioita. Tshetsheenien mukaan viikonlopun taisteluissa on kuollut 300 venäläistä. Venäläistahojen mukaan kuolleita on neljä.

Groznyi


Groznyia vastaan hyökkäävät venäläisjoukot ovat kohdanneet lujaa vastarintaa kaupunkia puolustavien tshetsheenien taholta ja kummallakin puolella on kärsitty menetyksiä, kertoo uutistoimisto Interfax. Taisteluja läheltä seuranneen lähteen mukaan Groznyin valtaaminen saattaa kestää odotettua kauemmin.

Hyökkäyksen kärjessä ovat Venäjälle uskolliset, vapaaehtoiset tshetsheenisotilaat, joita johtaa Groznyin entinen kaupunginjohtaja Bislan Gantamirov. Interfaxin mukaan venäläisjoukot kiihdyttivät tykistötulitusta Groznyia vastaan aamun koittaessa. Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov sanoi aiemmin tänään, että tshetsheenijoukot taistelevat Groznyissa "loppuun asti". Tshetsheenien mukaan venäläiset ovat menettäneet kahden vuorokauden kuluessa kaatuneina 300 miestä Groznyin taisteluissa. Venäjän puolustusministeriön mukaan taisteluissa oli vuorokauden kuluessa saanut surmansa neljä venäläissotilasta.

Interfaxin toimittaja raportoi tänään, että venäläiset panssarivaunut ovat valmiusasemissa Groznyia ympäröivillä kukkuloilla. Tykistön lisäksi venäläiset moukaroivat kaupunkia pommikoneilla.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.