Mainos

Tiukka saneeraaja luotsaamaan Ericssonia

Michael Treschowin valinta Ericssonin hallituksen puheenjohtajaksi näkyi heti yhtiön osakkeen kurssinousuna.

Michael Treschow

Ericssonin hallituksen puheenjohtajaksi nousee Michael Treschow. Ensi maaliskuussa tehtävänsä vastaaottavaa Electroluxin nykyistä luotsia ja kovakätistä yrityssaneeraajaa kutsutaan "Puukko-Mikeksi".

Jättitappion kolmannella vuosineljänneksellä tehnyt Ericsson kertoi Treschowin nimityksestä tänään. Hän seuraa hallituksen puheenjohtajana 12 vuotta Ericssonia luotsannutta Lars Ramqvistia, jota on viime aikoina arvosteltu ankarasti yhtiön vaikeuksista.

Markkinat reagoivat nimitykseen nopeasti ja Ericssonin osakkeen kurssi nousi peräti 11 prosenttia Tukholman pörssissä, vaikka yhtiön osavuositulos oli heikko. Nimitysuutisen ohella Ericssonia nostivat tiedot kassavirran kääntymisestä positiiviseksi. Treschowin lähtö puolestaan syöksi Electroluxin kurssin laskuun.

Kovakätinen saneeraaja

Treschow johtaa kulutuselektroniikkajätti Electroluxia, jonka hän on pitänyt voitollisena saneerattuaan yhtiön työvoimaa ja tuotemerkkejä rajulla kädellä. Parhaiten hänet kuitenkin muistetaan siitä, että hän tuplasi Atlas Copcon voitot johtaessaan yhtiötä seitsemän vuoden ajan.

Ericssonin uusi puheenjohtaja on Wallenbergien mahtisuvun mies, joka tunnetaan sulavasta käytöksestä ja eleganteista puvuista mutta myös raa'asta huumorintajusta. Vuonna 1943 Helsingborgissa syntynyt Treschow puhuu mielellään kotikaupunkinsa jalkapallojoukkueesta.

Hänen ei uskota epäröivän yhtään, jos Ericsson tarvitsee saneerausta jatkossa. Tärkeintä yhtiölle on kuitenkin hänen kokemuksensa Electroluxin vaikeilta kuluttajamarkkinoilta. Vaikka Ericsson tuottaa kuluttajatavaroita, niiden markkinoinnissa yhtiö on ollut kilpailijoitaan heikompi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.