Mainos

Titan-löydöstä kova kuhina - viimein näyttöä elämästä?

Avaruudessa saattaa olla elämää, kertovat tuoreet löydöt Saturnuksen Titan-nimisestä kuusta. Innostunutta kuhinaa tutkijoissa on aiheuttanut etenkin ajatus siitä, että löydöt voisivat kertoa jopa avaruusolentojen olemassaolosta. NASAn tutkimuksista kertoo Space.com -sivusto.

NASAn Cassini-avaruusluotaimen tekemien havaintojen mukaan Titanin ilmakehässä leijuvat vety ja asetyleeni katoavat kohdatessaan kuun pinnan. NASAn tutkijoiden mukaan ilmiö kertoo siitä, että pinnan tuntumassa voi olla elämää, joka kaasut kuluttaa.

Tutkimusten mukaan vetyä ja asetyleeniä voidaan käyttää ravinnoksi, jos elämän ylläpitämiseen tarvitaan nestemäistä metaania veden sijaan.

- Jos nämä merkit kertovat elämästä, se on valtavan kiinnostavaa. Titanilla olisi aivan erilainen elämänmuoto maan veteen perustuvaan elämään verrattuna, sanoo NASAn tutkija Chris McKay.

Ei välttämättä avaruusolioita

Tutkijat kuitenkin hillitsevät ET-intoilijoiden riemua.

- Biologinen selitys on mahdollisuuksista viimeinen. Sitä ennen suljemme pois kaikki muut vaihtoehdot. Luultavasti kyse on kemiallisesta ilmiöstä, kuvaa NASAn tutkija Mark Allen.

Tähän mennessä puheet metaanin kulutukseen perustuvista elämänmuodoista ovat olleet pelkästään spekulatiivisia, sillä tutkijat eivät ole löytäneet tällaista elämänmuotoa mistään. Titanilla juuri metaanin tai etaanin kulutus olisi elinehto, sillä lämpötila siellä on keskimäärin -179 astetta. Metaani pysyy tässä lämpötilassa nestemäisenä toisin kuin esimerkiksi vesi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.