Mainos

Titaanirouva Merkel jatkaa puoluejohdossa äänivyöryllä

Liittokansleri Angela Merkel on valittu uudelleen Saksan kristillisdemokraattisen puolueen johtoon. Hän sai miltei 98 prosenttia CDU:n puoluekokousvaltuutettujen äänistä.

Ennen äänestystä Merkel vakuutti, että vain kristillisdemokraatit pystyvät luotsaamaan Saksan talouden myrskyjen lävitse. Kokousedustajat taputtivat Merkelin puheelle peräti kahdeksan minuutin ajan.

– Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen tästä liikuttunut. Haluan kiittää teitä luottamuksesta, Merkel sanoi tuloksen ratkettua.

Merkelin mahdollisuuksia pysyä vallassa pidetään hyvinä, sillä hänen hallituksensa suosio on korkealla. Ongelmana on, että hallituskumppani FDP:tä uhkaa jopa jääminen äänikynnyksen alle.

Merkel keräsi lähes yhtä suuren äänimäärän vuonna 2000, jolloin hän siirtyi puolueen johtoon Helmut Kohlin jälkeen. Silloin hän sai 95,9 prosenttia valtuutettujen äänistä.

Merkel on huippusuosittu poliitikko Saksassa. Hänestä tuli vuonna 2005 Saksan ensimmäinen naisliittokansleri. Talouslehti Forbes on valinnut hänet useana peräkkäisenä vuonna maailman vaikutusvaltaisemmaksi naiseksi.

Saksassa pidetään parlamenttivaalit ensi vuonna.

(MTV3–STT–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.