Mainos

Pudotti uhrin liikkuvan auton konepelliltä - 4,5 vuotta vankeutta

Parikymppinen mies on tuomittu 4 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.  

Tapauksessa miehen kuljettaman henkilöauton konepelliltä putosi toinen mies maahan maaliskuussa 2013 Vantaan Korsossa. Konepelliltä pudonnut 25-vuotias mies kuoli muutama viikko myöhemmin saamiinsa vammoihin.  

Vantaan käräjäoikeuden mukaan tuomitun tarkoituksena oli pudottaa mies konepelliltään. Oikeus katsoi miehen ajaneen 275 metriä mutkitellen ja pyrkien tiputtamaan konepellille joutuneen miehen. Kun uhri putosi, mies poistui paikalta pysäyttämättä autoa.  

Oikeus piti miehen keskeisenä vaikuttimena sitä, että hänen haltuunsa oli jäänyt uhrin pankkiautomaatilta nostamat 20 euroa. Oikeudessa ei saatu tarkkaa selvyyttä siihen, miten uhri oli konepellille päätynyt tai miten rahat päätyivät tuomitulle. Tuomittu itse väitti uhrin hypänneen konepellille ja kiisti pyrkineensä tiputtamaan uhria.  

Oikeuden mukaan tuomitun toiminta osoitti piittaamattomuutta uhrin hengestä. Käräjäoikeus katsoi Terno Allan Lindemanin, 20, syyllistyneen muun muassa törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn.  

Syyttäjä oli vaatinut miehelle rangaistusta taposta. Oikeuden mukaan ei kuitenkaan tullut näytetyksi, että Lindemanin olisi pitänyt mieltään uhrin kuolema tekonsa varsin todennäköiseksi seuraukseksi. Tämän vuoksi oikeus hylkäsi syytteen taposta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.