Mainos

Tintit saavat jäädä kirjastoihin Helsingissä – "Ruotsissa ylireagoitu"

Suomen suurimman kirjaston, Helsingin kaupunginkirjaston kirjastotoimen apulaisjohtaja Anna-Maria Soininvaara pitää hämmentävänä Tintti-sarjakuvien sensurointia Ruotsissa.

Dagens Nyheter -lehti uutisoi Tukholman Kulttuuritalon kirjaston poistaneen Tintti-sarjakuvat hyllyistään, sillä ne kuvaavat vieraat kansallisuudet alentavan karrikoidusti.

Soininvaaran mukaan Ruotsissa sensurointi on ollut ylireagointia. Helsingissä Tinttejä ei poisteta kirjastojen valikoimista.

– Tämä ei ole oikea tapa toimia. Pitää ajatella, että näilläkin kirjoilla on historialliset syyt. Olisi paljon muitakin kirjoa, joita pitäisi sensuroida, jos tuolle linjalle mennään.

– En tiedä, ollaanko Ruotsissa sitten nyt herkkänä Muhammed-pilavideon tai kaiken muun takia, mikä voidaan tulkita väärin, Soininvaara kertoo MTV3 Uutisille.

Kahdeksan vuotta kaupunginkirjaston kokoelmista vastannut Soininvaara muistaa vain kaksi tapausta, jolloin aineisto on vedetty pois.

– Molemmat tapaukset kuuluivat selvästi rikosoikeuden piiriin.

Ruotsissa Tintti-kirjoihin on jo aiemmin lisätty alkusanat, jotka muistuttavat, että kirjat on tehty aikana, jolloin vallitsivat eri arvot kuin nykyään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kirjastolle, vaan Tintit poistettiin kokoelmasta kokonaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.