Mainos

Timon Mersun kylkiä koristavat upeat Suomi-aiheiset taideteokset – katso kuvat!

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä on kuluneena vuonna juhlistettu monin eri tavoin. Oman panoksensa juhlavuoteen on antanut myös tuusulalainen kuljetusalan yrittäjä.

Tuusulalainen Kuljetusliike J. Laakso tunnetaan näyttävistä kuorma- ja pakettiautoistaan, jotka ovat perinteisesti kantaneet jääkiekkojoukkue HIFK:n tunnuksia. Yrityksen toimitusjohtajalla Timo Laaksolla on henkilökohtaisessa käytössään erikoisvarusteltu Mercedes-Benz Sprinter 316 -retkeilyauto, joka tekee kunniaa Suomen 100-vuotiselle itsenäisyydelle.

Auton ulkokuoreen on ikuistettu itsenäisyytemme merkkitapahtumat, alkaen sortokausien tapahtumista ja päättyen monien kansakuntamme historiassa merkittävien tapahtumien kautta vuoden 2011 jääkiekon maailmanmestaruusjuhliin.

Vuosikymmenten aikana saadun positiivisen palautteen ansiosta yhtiön osaomistaja Timo Laakso päätti laajentaa tätä rakentelusuuntaa myös uusimpaan, lokakuussa käyttöön saamaansa, invalidivarusteltuun Sprinteriin, mutta tällä kertaa Laakso valitsi auton teemaksi Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden ja sen merkkitapahtumat.

– Olen aina ollut kiinnostunut Suomen historiasta ja itsenäisyytemme perinteiden vaalimisesta. Lähtökohtaisesti kaikki odottivat valmiin auton noudattavan HIFK:n värejä tunnustavaa linjaa, mutta päätin toteuttaa asiat hieman toisella tavalla. Tosin jääkiekkoa unohtamatta, Laakso sanoo.

Suomen leijona arvoisessaan seurassa

Laakson Sprinterin kuva-aiheet ovat omistajansa valitsemia, ja vaikeinta olikin päättää, mitä ideoita ei toteuteta.

Kiiltävän musta Sprinter on saanut konepeltiinsä Suomen leijonavaakunan vuoden 1881 asussaan. Leijona on löytänyt paikkansa myös etuovista sekä auton takaosasta. Itsenäisyytemme vuosisadan tapahtumien kuvaus alkaa vasemman puoleiseen kylkeen ikuistetusta Edward ”Eetu” Iston vuonna 1899 maalaamasta kuuluisasta teoksesta Hyökkäys, joka kuvaa Suomi-neidon kamppailua Venäjän kaksipäistä kotkaa vastaan.

– Eetun maalaus toimi koko projektin käynnistävänä voimana, Laakso sanoo.

Kansakuntamme kohtalonhetkiä kuvaavista osiosta tarkkasilmäinen voi erottaa kaikki puolustushaarat: maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat, Lotta-järjestöä unohtamatta. Oikeanpuoleinen kylki kunnioittaa Suomen kansaa ja maamme teollistumista sekä antaa tilaa urheilumme suurille sankareille ja heidän saavutuksilleen.

– Myös oma, vuonna 1954 perustettu, yrityksemme ansaitsi paikan automme kuvituksesta ja näkyyhän siinä Sprinterin sivussa myös HIFK:n tunnuskin, Laakso kertoo.

Lähde: Veho

***

1:50

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.