Mainos

Timo Viherkentästä VM:n budjettipäällikkö

Valtiovarainministeriön uudeksi budjettipäälliköksi on valittu finanssineuvos Timo Viherkenttä. Tasavallan presidentti vahvisti Viherkentän nimityksen tänään.

Valtiovarainministeriön budjettiosaston osastopäällikön virkaa pidetään todellisena huippuvirkana valtionhallinnossa, koska viran haltijalla on melkoinen vaikutusvalta valtiontalouden hoitoon.

Sitoutumaton Viherkenttä nimitettiin tehtävään elokuun alusta lukien. Hän seuraa budjettipäällikkönä kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäälliköksi heinäkuun alusta siirtynyttä Erkki Virtasta. Viherkenttä on toiminut valtiovarainministeriön vero-osastolla finanssineuvoksena. Hän on myös Helsingin yliopiston vero-oikeuden dosentti.

Viherkenttä ohitti nuorimpana budjettipäällikön paikan hakijana mm. nykyisen apulaisbudjettipäällikkö Hannu Mäkisen ja ministeriön kansantalousosaston julkisen talouden yksikön päällikön Immo Pohjolan. Viherkentän paremmuutta perusteltiin siellä, että talous- ja finanssipolitiikan valmistelussa joudutaan ottamaan jatkossa kantaa mm. EU-maiden veropolitiikan harmonisointiin. Siksi budjettipäällikkö tarvitsee kokemusta ja perehtyneisyyttä veropoliittisiin kysymyksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.