Mainos

Timo Soini: Kaikki menee, jos ulko- ja turvallisuuspolitiikka pettää

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini korostaa yhtenäisyyttä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

-  Suomella ei voi olla kuin yksi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Nyt näyttää olevan nakkelua - pääministeri avaa raakasti ja keskusta on loukkaantuvinaan.  Kumpikin linja on väärä, oikea linja on kantaa vastuu. On erittäin tärkeää, että eduskunta, hallitus ja presidentti on samassa linjassa. Tämä on suomalaisten etu. Meillä menee kaikki pieleen, jos ulko- ja turvallisuuspolitiikka pettää, Soini sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa aamulla.

Helsingin Sanomien eilinen gallup lupasi perussuomalaisille ensi kevään eduskuntavaaleissa vain 14,2 prosentin kannatuksen ja neljänneksi suurimman puolueen aseman. 

- Käydään vaalit nyt ensin. Gallupluvut ovat olleet pettymys, ja taakka on minun, ei siinä ole selittelemistä.


Keskustan voittoon tai mahdolliseen punamultahallitukseen vaalien jälkeen Soini ei halunnut ottaa kantaa.

- Suomi on sellaisessa tilanteessa, että meidän on oltava mukana vaikuttamassa. Perussuomalaiset ovat valmiita ottamaan vastuun, tilanne on vaikea työllisyyden sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta.

Venäjä haluaa suurvallaksi

Soini oli todella huolissaan Venäjän tilanteesta. Hän oli kuunnellut eilisen Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkän mediatilaisuuden.

- Venäjä koki tulevansa nöyryytetyksi Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen ja tätä ei hyväksytä Venäjällä. Venäjän täytyy olla maailman tantereella, venäläiset hakevat sitä, että Venäjä ja venäläiset otetaan vakavasti, että Yhdysvallat ottaa vakavasti.

Soinin mielestä on vaarallista, kun karhu tuntee olevansa polvillaan.

- Informaatiosota jatkuu kansainvälisessä politiikassa. Yleensä puheissa on suunnitelma takana, mikä on nyt Venäjän suunnitelma? Se, missä he ovat enää suurvalta, on ydinaseen kanssa, ja sehän tässä on pelottavaa, Soini totesi.Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.