Mainos

Timo Soini: Isis pitää pysäyttää - muuten ongelma kaduillamme

Perussuomalaiset kannattavat hallituksen linjausta osallistua terroristijärjestö Isisin torjumiseen. Suomi ei aio lähettää joukkojaan Irakiin tai Syyriaan.

Puolueen puheenpuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini sanoo lähettämässään tiedotteessa, että Suomen osallistuminen Isisin vastaiseen toimintaan on oikein. Myös YK on tuominnut yksimielisesti Isisin terrorin.

- Äärijärjestö ISIS mestaa, hautaa elävältä ja tappaa ihmisiä. Suomi ei voi eikä sen pidä katsoa sivusta, kun ihmisoikeuksia rikotaan ja poljetaan. 

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ja tasavallan presidentti päättivät viime kuussa, että Suomi osallistuu Isisin torjumiseen, mutta ei osallistu Isisin vastaisiin taisteluihin eikä anna aseapua. Suomi on ilmoittanut YK:lle osallistuvansa Isisin vastaiseen kamppailuun keskittymällä humanitaariseen apuun.  

- Yli kahdeksan miljoonaa ihmistä kärsii ISISin mielivaltaisesta terrorista. Tämä uhka on otettava vakavasti ja pysäytettävä paikan päällä. Jos tämä laiminlyödään ja ummistamme silmämme, kohtaamme ongelman myös Euroopassa, kaduillamme ja kujillamme, Soini sanoo.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Soini tapasi pari viikkoa sitten kurdien edustajia. 

- Annoin heidän taistelulleen terroria ja mielivaltaa vastaan omalta osaltani täyden tuen. 

Soini pitää mahdollisena, että rahallisia panostuksia humanitaariseen apuun joudutaan lisäämään.  

- Pitää varautua siihen, että joudutaan myös lisäsatsauksiin, hän sanoi STT:lle.  

Soini ottaisi lisärahoitusta Syyrian ja Irakin tilanteesta kärsiville joko kehitysapubudjetista tai harkitsisi lisäbudjettia.  

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.