Mainos

Timo Soini haluaa Niinistön EU-komissaariksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tarjoaa puhemies Sauli Niinistöä Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi.

- Siinä on sellainen persoona, jolla on kyky, halu ja mahdollisuus. Poliittinen linja meillä on eri, mutta kun puhutaan tämän tason tehtävästä persoonallakin on merkitystä.

Soini pitää nykyistä viranhaltijaa Olli Rehniä pätevänä, mutta vierastaa Rehnin näkemyksiä muun muassa Turkin mahdollisesta EU-jäsenyydestä.

Lupsakkaana kansanmiehenä esiintyvä Timo Soini tietää hyvin poliittisen markkina-arvonsa. EU-parlamenttiin pätkätyöläiseksi tähtäävä Soini ei ole vaatimaton, kun hän arvioi äänisaalistaan kesäkuun EU-vaaleissa. Hän tähtää vähintään 100 000 ääneen, mutta erittäin pienellä eli enintään 7000 euron kampanjalla.

- Sanotaan, että se kuusinumeroinen luku on sellainen ihan mukava lähtökohta, Soini pohtii.

Perussuomalaiset tähtäävät Soinilla vaalivoittoon. Puolueen johtohahmo myöntää, että vaaliliitolla kristillisdemokraattien kanssa ja kahdella meppipaikalla voitaisiin myös kylkiäisenä heiluttaa kotimaan kuvioita - erityisesti arkkivihollisen keskustan joukoissa.

- Jos jää 17,5 prosenttiin ja hörppää kahden paikan tappion, niin kyllä se parku Jerusalemissa on niin iso, että siellä tapahtuu isoja muutoksia.

Toisaalta Soini ottaa myös riskin. Perussuomalaisisista pitäisi löytyä uusia voimia julkisuuteen Brysselin reissun ajaksi. Toisaalta vaalimatematiikka voi tehdä temput ja Soinin eduskuntavaaleihin paluun myötä europarlamenttiin voisi nousta kaksi kristillisdemokraattia.

- Sitten on kansa rankaissut ankaralla kädellä. Olen minä tuonkin miettinyt ja laskenut kaikki vaihtoehdot, Soini myöntää.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 4.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.