Mainos

Timmermans MTV:lle: Suomi asetti EU:lle esimerkin pakolaisasiassa – "Ei olemalla naiivi vaan hoitamalla velvollisuutensa"

9:40

Eurooppa elää koettelevia aikoja. Eurooppaa piinaavat maahanmuuttokriisin jälkiaallot, nationalismin nousu, Brexit sekä nyt arvaamaton tilanne Atlantin toisella puolella.

Näitä kaikkia selittää EU-komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermansin mukaan se, että liian paljon ihmisiä on jätetty taakse.

Toistaiseksi vain Suomi on hoitanut oman osuutensa sovittuun tahtiin viime vuonna EU-maiden kesken jaettavaksi ilmoitetun 160 000 turvapaikanhakijan kiintiöstä. Useimmat EU-maat eivät ole toteuttaneet kiintiötä. 

EU-komissaari Frans Timmermans uskoo, että muutkin EU-maat seuraavat vielä Suomen esimerkkiä - hitaasti, mutta kuitenkin.

– Muut maat seuraavat kyllä. Ehkä vähän hitaammin eikä niin selkeästi kuin Suomi. Ranska on jo parantanut tapojaan, ja maat kuten Portugali, Espanja ja Hollanti, ja muutkin. Se on hidasta, mutta se etenee kyllä oikeaan suuntaan, Timmermans vakuuttaa.

– Täytyy sanoa että Suomi asetti tässä esimerkin - ei olemalla naiivi tämän ongelman edessä, ei sanomalla että rajat auki, vaan hoitamalla velvollisuutensa silloin kun piti. Näin se asetti hienon esimerkin muulle Euroopan unionille.

Timmermans kertoo haastattelussa myös, mitä hän ajattelee Euroopassa ja maailmalla käynnissä olevasta nationalistisesta liikkeestä.

MTV:n Uutisextra-ohjelma nähdään tänään Seitsemän uutisten jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.