Mainos

Times: Pakolaiset lahjovat päästäkseen länteen

Makedonian pakolaisleireillä olevat Kosovon albaanit yrittävät lahjomalla päästä länteen suuntautuvien humanitaaristen lentojen jonotuslistoille, kertoi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n virkamies tänään ilmestyneessä haastattelussa.

Brittiläisen The Times -lehden haastattelussa Brazden leirillä lähellä Skopjea toimiva virkamies Sivanka Dhanapala kertoi, että huhujen mukaan välittäjät ottavat pakolaisilta jopa lähes 5000 markkaa, jotta heidän nimensä siirrettäisiin jonotuslistalla ylemmäs.

UNHCR on aloittanut tutkimukset tapahtuneesta. Dhanapalan mukaan välittäjien uskotaan lähestyvän pakolaisia leireillä ja pyytävän rahaa, jotta heidät rekisteröitäisiin lennoille. Toiset pakolaiset pyrkivät takaisin leireille, koska ne ovat ainoita paikkoja, joista on toivoa päästä Yhdysvaltoihin tai Eurooppaan.

-Tällainen lahjonta on väistämätöntä näin suuressa hankkeessa, varsinkaan kun ihmisten henkilöyttä ei voida todistaa kuvallisella kortilla, Dhanapala sanoi lehden haastattelussa.
Pakolaisia valitaan humanitaarisille evakuointilennoille monimutkaisen valintaprosessin kautta. Prosessissa on UNHCR:n lisäksi mukana vapaaehtoisia kosovolaisia, Ety-järjestö ja Kansainvälisen maahanmuuttojärjestön IOM:n edustajia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.