Time-listaus: Angry Birdsin luoja yksi maailman vaikutusvaltaisimmista

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Time on nostanut huippusuositun Angry Birds -pelin kehittäneen Rovio Mobilen toimitusjohtajan maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukkoon.

Timen mukaan Rovion johtoon kuuluva Peter Vesterbacka on tällä hetkellä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Lehti ylistää lintupelin räjäyttäneen mobiilipelimarkkinat, sillä se kerää peräti 40 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain.

Timen listalla on myös egyptiläinen Google-johtajan Wael Ghonimin. joka nousi Egyptin kansannousun sankariksi. Listalta löytyy myös Facebookin keksijä Mark Zuckerberg.

Suomalaisvaikuttajan lisäksi listalta löytyy muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Wikileaks-paljastussivuston perustaja Julian Assange.

Ensi viikon perjantaina avioituvat Britannian prinssi William ja hänen morsiamensa Kate Middleton ovat myös päässeet listalle. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa Michelle komeilevat myös listalla.

Myös poptähti Lady Gaga, joka oli viime vuoden Time-listauksen ykkönen, ei päässyt tänä vuonna lainkaan sadan vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon.

Time julkaisee kuuluisan listansa vuosittain.

Aiemmin uutisoitiin, että listan henkilöt olisivat olleet tärkeysjärjestyksessä. Näin ei kuitenkaan ole.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat