Mainos

Time: Kaksi al-Qaidan avainhenkilöä pidätetty

Pakistanin poliisi on pidättänyt kaksi al-Qaida-verkoston avainhenkilöä, kirjoittaa amerikkalainen Time-lehti.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n ja liitovaltion poliisin FBI:n mukaan pidätetyt olivat luultavasti panemassa toimeen uusia Yhdysvaltain vastaisia terrori-iskuja.

Toisen pidätetyn, Ali Abd al-Azizin, kerrotaan välittäneen 120 000 dollaria (euroa) vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskun tekijöille. Rahoilla kustannettiin terrori-iskujen johtajan Mohammed Attan ja muiden konekaappaajien lentokoulutus ja oleskelu Yhdysvalloissa, Time kertoo CIA:n ja FBI:n lähteisiin viitaten.

CIA ja FBI ovat vaivihkaa etsineet Azizia siitä saakka kun hänen oli todettu lähettäneen rahaa syyskuun 11. päivän konekaappaajille. Hänen uskotaan toimittaneen neljänneksen näiden saamasta taloudellisesta tuesta.

Noin 25-vuotias Aziz (tunnetaan myös nimellä Amman al-Baluchi) on aiemmin pidätetyn al-Qaidan operatiivisen johtajan Khalid Sheikh Mohammedin veljenpoika. Hän on myös New Yorkin World Trade Centeriin vuonna 1993 tehdyn pommi-iskun suunnittelijan Ramzi Yousefin serkku.

Samanaikaisesti Azizin kanssa pidätettiin häntä korkeammassa asemassa oleva al-Qaidan avainhenkilö, verkoston johtajan Osama bin Ladeninin läheinen avustaja Walid Ba Attash, joka tunnetaan myös nimillä Khallad tai Tawfiq Bin Attash. Attash toimi 90-luvulla bin Ladenin henkivartijana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.