Mainos

Timberjackille ja Sunds Defibratorille yli 25 miljoonaa EU-rahaa

Rauma-konserniin kuuluvien Timberjackin ja Sunds Defibratorin johtamat tutkimusprojektit ovat saaneet Euroopan unionilta yli 25 miljoonan markan suuruisen apurahan. Timberjackin johtaman projektin osuus tästä on vajaat 15 miljoonaa markkaa ja Sunds Defibratorin yli 11 miljoonaa markkaa.

Timberjackin johtaman hankkeen kokonaisbudjetti on vajaat 27 miljoonaa markkaa. Projektilla pyritään kehittämään ympäristöystävällistä puunkorjuuteknologiaa, ja tavoitteena on kehittää kokonaan uuden sukupolven metsäkonetuoteperhe. Projektiin osallistuu alan laitevalmistajia ja tutkimuslaitoksia myös Ruotsista, Saksasta ja Ranskasta.

Sunds Defibratorin johdolla toimivassa projektissa puolestaan kehitetään lastulevyn valmistusteknologiaa niin, että raaka-aineena voidaan käyttää kierrätyspuuta ja valmistusprosessin päästöt ja energian kulutus pienenevät. Tämän hankkeen kokonaisbudjetti on lähes 22 miljoonaa markkaa, ja tutkimusryhmässä on laitevalmistajia ja tutkimuslaitoksia Ruotsista, Saksasta ja Espanjasta.

EU:n tutkimus- ja tuotekehitysohjelmien puitteissa myönnettävät apurahat ovat suuruudeltaan yhdestä seitsemään miljoonaan ecua eli 5,8-40,8 miljoonaa markkaa. Myöntämisperusteena on muun muassa tutkimuksen merkitys eurooppalaisen teollisuuden kilpailukyvylle, ja projekteissa on oltava osanottajia vähintään kahdesta EU-maasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.