Timantteja, kultaa ja neuloja – tiesitkö näistä erikoisista ihohoidoista

Erilaiset ihohoidot ovat vuosien saatossa muuttuneet hyvin paljon. Tänä päivänä on tarjolla hurjasti erikoisia hoitomuotoja, joista AVA esittelee mielenkiintoisimmat I Love Me -messuilta löydetyt tärpit!

Timantit tai kullan kimmellys ei ole enää yksinomaan Hollywood-tähtien tai varakkaiden ilo – ainakaan ihonhoidon kohdalla. Erilaiset innovatiiviset hoidot ovat raivanneet tiensä nyt tavallisiin suomalaisiin kauneushoitoloihinkin.

Luksushoidot iholle ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Hoitoja ei pidetä enää vain vähemmistön etuoikeutena, vaan niiden hintojen laskun myötä yhä useammalla on mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia – kammottaviltakin kuulostavia – hoitomenetelmiä.

Kemiallinen kuorinta

Kenties pelottavalta kuulostavassa kemiallisessa kuorinnassa ihoa kuoritaan hapon avulla. Ihon kemiallinen kuorinta parantaa ihon rakennetta, tasoittaa ihon värin epätasaisuutta, kirkastaa ihoa ja lisää kollageenituotantoa.

– Jo yksi kerta kemiallista kuorintaa parantaa ihon ulkonäköä. Ihon kemiallista kuorintaa voidaan käyttää myös aknen, ihon ikämuutosten, elottomuuden, arpien sekä valovaurioiden korjaamiseen. Myös auringon aiheuttamat muutokset iholla voidaan korjata kemiallisella kuorinnalla, Tuija Piekkala Suomen Kosmetologikoulusta kertoo.

Kemiallinen kuorinta sopii myös liki kaikille ihotyypeille, vaikka hoidon nimi saattaa kuullostaa tottumattoman korvaan hurjalta. Hoitoa käytetään myös muille ihoalueille kuin kasvoille.

– Menetelmä sopii kasvoille kaulalle decolteelle ja jopa käsien iholle, Piekkala kertoo.

Timanttihionta

Arvokkaalta kuulostava timanttihionta kuorii ihoa tehokkaammin kuin tavanomaiset kuorinnat. Timanttimikrohionta kuorii hellävaraisesti ihoa ja poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta, puhdistaa ihohuokosia ja stimuloi paikallista verenkiertoa sekä kollageenituotantoa.

– Hoidon jälkeen iho näyttää kirkkaammalta, tasaisemman väriseltä ja ehdottomasti puhtaammalta, Piekkala kertoo.

Tämän päivän elämäntyyliin loisteliaan nimen saanut hoito sopii paremmin kuin hyvin.

– Tämä on mielestäni täydellinen hoito stressaantuneelle ja tukkoiselle iholle. Hoito parantaa ihon kirkkautta ja kosteudensitomiskykyä, Piekkala kertoo.

Kultanaamio

Kultanaamio on tehokas hoito vanhenemisprosessiin. Naamio tekee ihosta erityisen puhtaan, pehmeän ja sädehtivän. Hoito toimii myös soluravintona ja antioksidanttina.

– Hoito sisältää A-, C-, ja E-vitamiineja sekä vihreästä teestä tehtyä uutetta, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Naamiossa on myös merileväuutetta, joka kosteuttaa ihoa tehden siitä pehmeän, Piekkala kertaa kultanaamion luonnollisia ainesosia.

– Kultanaamio hoitona sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Ainoastaan ruusufinni on este hoidolle, Piekkala huomauttaa

Mikroneulaus

Hurjankuuloinen mikroneulaus on ihoa uudistava hoitomuoto, jonka tarkoitus on parantaa ihon pintaryppyjä, juonteita ja arpimuutoksia kasvoilla. Hoitoa voidaan tehdä myös kropan alueelle.

– Hoidossa pienillä rullassa olevilla neuloilla käsitellään ihoa siten, että ihoon tulee pienen pieniä mikroskooppisia reikiä, Piekkala kertoo.

– Neulojen pituudesta riippuen reiät jäävät joko pinnallisiksi tai ulottuvat syvemmälle, Piekkala tarkentaa.

Neulojen pituus määrittää sen, mitä hoidolla voidaan saada aikaan.

– Neulojen pituudet vaihtelevat 0,2 ja 3 millimetrin välillä. Lyhyillä neuloilla tehdään hoitoa, jossa imeytetään tehoaineita kasvoille. Pidemmät neulat sitä vastoin tehoavat pintaryppyihin ja yksittäisiin syvempiin ryppyihin sekä auringon aiheuttamiin pigmenttihäiriöihin, Piekkala kertoo.

Lue myös:

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja