Tilojen salavideoinneista lähes 40 rikosilmoituksia

Oikeutta eläimille -järjestön viime kuussa julkaisemat videot ovat poikineet kymmenia rikosilmoituksia. Järjestön mukaan videot kuvattiin salaa kymmenillä suomalaisilla tehotuotantotiloilla.

Sika- ja siipikarjatilojen salavideoinnista on jätetty poliisille 39 rikosilmoitusta. Poliisin tutkintaryhmän mukaan ilmoituksista 30 on tehty Länsi-Suomen ja 9 Etelä-Suomen läänin alueella.

Rikosilmoitukset liittyvät Oikeutta eläimille -järjestön marraskuun lopulla julkaisemiin videoihin, jotka järjestön mukaan on kuvattu kymmenillä suomalaisilla tehotuotantotiloilla.

Länsi-Suomen poliisin lääninjohdon asettama tutkintaryhmä jatkaa myös väitettyjen eläinsuojelurikoksien tutkintaa. Epäillyistä eläinsuojelurikoksista tutkintaryhmällä on alkuvaiheessa ollut käytössään Oikeutta eläimille -yhdistyksen tekemiä kirjallisia tiedoksiantoja sekä videoleikkeitä vuoden 2006 ja alkuvuoden 2007 ajalta. Poliisi pyrkii tutkinnassa muun muassa selvittämään ilmoitettujen ajankohtien ja tapahtumien todenperäisyyttä.

Mahdollisten eläinsuojelurikosten osalta tutkinnanjohtaja tekee lähiaikoina jokaisen 73 ilmoituksen osalta erikseen päätöksen, onko varsinainen esitutkinta syytä aloittaa. Ilmoituksista 60 annettiin Länsi-Suomen läänin ja 13 Etelä-Suomen läänin alueelta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat