Mainos

Tilitoimistoissa rekrytointiruuhka

Tilitoimistoissa odotetaan tänä ja ensi vuonna rekrytointiruuhkaa, kun yritykset tehostavat toimintaansa ja ulkoistavat ns. paperitöitä. Taloushallintoliiton selvityksen mukaan töihin haetaan yli tuhatta kirjanpidon ja palkanlaskennan ammattilaista.

Tekijöitä siis tarvitaan, mutta myös vaatimukset ovat kovat.

- Meillä on esimerkiksi kielivaatimukset: suomea, ruotsia ja englantia pitää osata. Työntekijöiden saaminen kestää erittäin kauan ja niitä joudutaan hakemaan vähän jokapuolelta, kertoo Marcus von Schantz helsinkiläisestä kirjanpitotoimisto Accounting Services Tilimaticista

Myös muissa alan yrityksissä palkataan nyt paljon uusia työntekijöitä. Osa korvaa isojen ikäluokkien eläkkeellelähtijät. Mutta myös lisäväkeä tarvitaan, sillä tilitoimistot saavat taantuman myötä uusia asiakkaita.

- Esimerkiksi keskisuuret yritykset ovat lähteneet innokkaammin ulkoistamaan taloustoimintojaan kuin mitä ehkä osattiin aiemmin ennakoida, Suomen Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi kertoo.

Palkkaamista piinaa myös alan pölyttynyt mielikuva. Jo opiskeluvaiheessa se karkottaa väkeä mehukkaammille linjoille.

- Valitaan sellasia ohjelmia, jotka ei näiden opiskelioidenkaan tulevaisuuden kannalta ole kaikkein parhaita, vaan sinänsä vaikuttavat kiinnostavialle ja mukaville ja miellyttäville. Se on sitten eri asia smitä hyötyä niistä on käytännön työssä, Ahvenniemi summaa.

Katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.