Mainos

Tilastotietoja kaupungeista ja kunnista

Tilastokeskukseella on uusi Internet-palvelu, joka sisältää monipuolisesti kaupunkeja ja kuntia kuvaavaa tilastoaineistoa.

-

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -tilastopalvelun tietosisältö on kehitetty yhteistyössä sisäasiainministeriön ja kaupunkien kanssa. Palvelussa on tilastoja ja indikaattoreita 13 aihealueelta, mm. väestöstä, asumisesta, aluetaloudesta, työmarkkinoista, koulutuksesta, sosiaali- ja terveyspalveluista, kulttuurista, kunnallistaloudesta sekä rakentamisesta. Taulukoita ja kuvioita palvelussa on kaiken kaikkiaan yli 50.

Kaikki tiedot ovat pääosin kunnittain. Lisäksi tietoja voi tarkastella maakunnittain, seutukunnittain ja kaupunkiseuduittain. Tärkeitä trendejä seurataan aikasarjojen avulla, useita tietoja on jo vuodelta 1985. Jatkossa tiedot päivitetään vuosittain.

Tilastojen ja indikaattoreiden lisäksi käytettävissä ovat aina jokaisen taulukon määritelmät, esimerkiksi tietolähde, perusjoukko ja luokitukset.

Tilastopalvelu tuo nyt uuden välineen kaupunkien, kaupunkiseutujen ja kuntien kehityksen seurantaan ja arviointiin sekä aluesuunnitteluun. Kaupunki- ja seutuindikaattorit -tilastopalvelu on käyttöoikeuden lunastaneiden tilaajien käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

Tästä pääset tilastopalveluun http://statfin2.stat.fi/statweb

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.