Mainos

Tilastokeskus: Työttömyys laskussa

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli kesäkuussa 408 000 eli noin 30 000 tuhatta vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 15,0 prosenttia eli 1,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

Miesten työttömyys väheni selvästi enemmän kuin naisten. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen luvut kertovat, että palkansaajia oli kesäkuussa 1 983 000. Tämä on 65 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Palkansaajien määrä lisääntyi kaikilla toimialoilla liikennettä lukuun ottamatta. Eniten työllisyys parani rakennusalalla.

Myös työministeriö julkaisee työttömyystilastoa. Kesäkuun lopussa työministeriön työnhakijarekisterissä oli 420 500 työtöntä. Määritelmä- ja menetelmäerojen vuoksi Tilastokeskuksen ja työministeriön työllisyysluvut eivät ole vertailukelpoisia.

Tilastokeskus uudisti työvoimatutkimuksen tämän vuoden alussa vastaamaan paremmin EU:n ja Kansainvälisen työjärjestö ILO:n käyttämiä käsitteitä ja määritelmiä. Uudistuksen vuoksi vertailut vuotta aiempaan tilanteeseen ovat tänä vuonna tavallista epävarmempia.

Tilastokeskus on korjannut tuoreisiin tuloksiin uudistuksen vaikutuksen viime vuoden kesäkuun lukuihin. Työvoimatutkimuksen tiedot kerättiin haastattelemalla noin 12 000 Suomessa asuvaa työikäistä. Tiedot ovat ajalta 9.-15. kesäkuuta. Työttömyysasteen luottamusväli on 0,5 prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.