Mainos

Tilastokeskus puolustaa vuokratilastojaan

Tilastokeskus tilastoi kattavasti suomalaisten vuokra-asuntojen vuokrien tasoa. Tilastokeskuksen tilastojohtaja Jarmo Hyrkkö torjuu näin julkisuudessa esitetyt väitteet, joitten mukaan vuokratilastojen tiedot perustuvat pieniin kappalemääriin, ovat paikallisia tai yli vuoden vanhoja. Tilastokeskuksen viime kuussa ilmestynyt vuokratilasto perustuu kuvaan tämän asuntokannan vuokratasoa huhtikuulta, sanoo Hyrkkö.

Myös Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto on alkanut kerätä tietoja maan vuokratasosta oman jäsenkuntansa piiristä. Hyrkkö pitää tätä mainiona asiana, sillä tiedot parantavat lähinnä vuokrapyyntöjen tilastointimahdollisuuksia. Hyrkkö muistuttaa, että vuokrapyynnöillä ei voi kuitenkaan kuvata maan vuokratasoa.

Hyrkön mukaan Tilastokeskuksen vuokratilastossa kuvataan myös edeltävän 12 kuukauden aikana solmittujen uusien vuokrasuhteiden vuokratasoa. Joka kuudennessa vuokra-asunnossa on uusia vuokrasuhteita.

Tilastokeskuksen kesäkuussa julkistettu vuokratilasto perustuu noin 200 000 asumistukea saavan vuokra-asunnon tietoihin ja otokseen valittuihin 22 000 vuokra-asuntoon, joiden vuokratiedot kerättiin lomakekyselynä. Myös suurimmilta vuokra-asuntojen välittäjiltä on ajoittain kerätty tietoja, millä hinnoilla asuntoja on tarjottu vuokralle. Suomessa on lähes 700 000 vakituisesti asuttua vuokra-asuntoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.