Mainos

Tilasto: Suomalaisen hoitohenkilökunnan palkat OECD-maiden häntäpäässä

OECD:n tilaston mukaan Suomi käyttää bruttokansantuotteestaan vain 7,1 prosenttia terveydenhuoltoon.

Suomalaisten sairaanhoitajien ja lääkärien palkat ovat OECD-maiden häntäpäässä. Sairaanhoitajat saavat ostovoimaan suhteutettuna noin viidenneksen vähemmän palkkaa kuin heidän kollegansa OECD-maissa keskimäärin, kertoo tuore OECD:n tutkimus.

Tänään julkistetun TNS Gallupin tekemän terveydenhuoltobarometrin mukaan vastaajat ovat sitä mieltä, ettei terveydenhuoltoon käytetä riittävästi verorahoja. Vain alle 40 prosenttia vastaajista uskoo, että yhteiskunta pystyy tulevaisuudessakin huolehtimaan laadukkaasta sairaanhoidosta. Erityisen tyytymättömiä ollaan hoitohenkilöstön määrään.

- Kansalaisten huoli on aiheellinen, sillä myös OECD:n tilastot osoittavat Suomen riittämättömän panostuksen terveydenhuoltoon. Tänään OECD on julkaissut uusimman tilastonsa, jonka mukaan Suomi käyttää bruttokansantuotteestaan vain 7,1 prosenttia terveydenhuoltoon. Olemme samassa perässähiihtäjien joukossa Turkin, Slovakian ja Tsekin kanssa. Vastaavasti muut Pohjoismaat käyttävät 9,1 prosenttia kansantuotteestaan terveyteen, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Julkaissut tilastot ja tutkimustulokset eivät tulleet Tehylle yllätyksenä.

- Enää ei ole kuin yksi tie ja se on hoitoalan palkkojen tuntuva korotus, jos jatkossakin halutaan säilyttää terveys- ja sosiaalipalvelut Suomessa. Tämä on päättäjien vihdoin uskottava ja lupaukset hoitajien palkkojen nostamisesta on lunastettava ensi syksynä, Laitinen-Pesola huomauttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.