Mainos

Tilanne Tshetsheniassa kiristyy

Venäläisjoukot kiristivät lenkkiään Tshetshenian pääkaupungin Groznyin ympärillä tänään lauantaina. Tshetsheenilähteiden mukaan venäläisjoukot olivat noin kahden kilometrin päässä Groznyin länsiosista. Tshetsheenien mukaan venäläisjoukot olivat lauantaina korkeintaan kolmen kilometrin päässä Zavodskoin kaupunginosasta ja korkeintaan neljän kilometrin päässä Andrejevskajan alueelta.

Tshetshenia, sotilas

Groznyin pohjoispuolella venäläiset ovat parin kilometrin päässä Sheikh Mansurin lentokentältä, joka on Tshetshenian ainoa kansainvälinen kenttä. Myös kaupungin itäpuolella venäläiset ovat edenneet Dzalkan, Argunin ja Kurchaloin rajoille.

Interfax: Tshetsheenit ehdottavat neuvotteluja

Tshetsheenijohtajat ilmoittivat tänään olevansa valmiit neuvottelemaan Venäjän kanssa, jotta sota saadaan loppumaan, kertoi uutistoimisto Interfax. Uutistoimiston mukaan varapääministeri Kazbek Makhashev sanoi, että tshetsheenijohtajat ovat valmiit rakentaviin neuvotteluihin useista kysymyksistä venäläisten kanssa. Venäjä ei ole halunnut neuvotella "terroristien" kanssa, joten se ei ole vastannut aiemmin esitettyihin neuvotteluehdotuksiin.

Presidentti Boris Jeltsin ei kuunnellut eilen loppuneessa Etyjin kokouksessa Istanbulissa lännen vetoomuksia lopettaa sota, vaan toisti näkemyksensä, jonka mukaan Tshetshenian kysymys on Venäjän sisäinen asia. Kenraali Vladimir Shamanov toisti lauantaina uhkauksensa eroamisesta virastaan, mikäli kiihtyvät sotatoimet Tshetsheniassa lopetetaan. Shamanov sanoi operaation kohtalon riippuvan vain yhden miehen tahdosta, tarkoittaen tällä presidentti Jeltsiniä. Shamanov sanoi uskovansa Venäjän voittoon täysin. Shamanov osallistui myös vuosina 1994-96 Tshetshenian sotaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.