Mainos

”Tilanne on vakava” - Halla-ahon asema puntariin

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat pohtimaan Halla-ahon asemaa huomenna. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori kutsui puheenjohtajat koolle tänään.

– Halla-ahon tilanteessa on kyse isosta asiasta. Eduskunnan suurimman ryhmän puheenjohtajana kutsun kaikkien ryhmien puheenjohtajat käsittelemään tilannetta, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan perussuomalaisten on ymmärrettävä, että Halla-ahon kommenteissa on kyse isosta asiasta. Hänen mukaansa tilanne on vakava.

Ryhmäpuheenjohtajat kokoontuvat huomenna kello 11.30 alkaen hallituksen isossa huoneessa eduskunnassa.

Korkeimmassa oikeudessa sakkotuomion saanut Halla-aho ilmoitti eilen tiedotteessaan, ettei aio erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Lisäksi hän ilmoitti pitävänsä tuomiota vääränä ja totesi, ettei korkeimman oikeusasteen päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena".

Halla-aho tuomittiin perjantaina 50 päiväsakon rangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi hänet määrättiin poistamaan osia blogikirjoituksestaan. Halla-aho julkaisi islamia ja somaleita koskeneet väittämänsä blogikirjoituksessaan kesällä 2008.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.