”Tilanne on vakava” - Halla-ahon asema puntariin

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat pohtimaan Halla-ahon asemaa huomenna. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori kutsui puheenjohtajat koolle tänään.

– Halla-ahon tilanteessa on kyse isosta asiasta. Eduskunnan suurimman ryhmän puheenjohtajana kutsun kaikkien ryhmien puheenjohtajat käsittelemään tilannetta, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan perussuomalaisten on ymmärrettävä, että Halla-ahon kommenteissa on kyse isosta asiasta. Hänen mukaansa tilanne on vakava.

Ryhmäpuheenjohtajat kokoontuvat huomenna kello 11.30 alkaen hallituksen isossa huoneessa eduskunnassa.

Korkeimmassa oikeudessa sakkotuomion saanut Halla-aho ilmoitti eilen tiedotteessaan, ettei aio erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Lisäksi hän ilmoitti pitävänsä tuomiota vääränä ja totesi, ettei korkeimman oikeusasteen päätöstä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena".

Halla-aho tuomittiin perjantaina 50 päiväsakon rangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi hänet määrättiin poistamaan osia blogikirjoituksestaan. Halla-aho julkaisi islamia ja somaleita koskeneet väittämänsä blogikirjoituksessaan kesällä 2008.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat